Domov

O Benediktu

Občina

Logo

Za občane

Predpisi in dokumenti

Turizem

Vzgoja in izobraževanje

Iskanje na portalu Občine Benedikt

Javni vzgojno-izobraževalni zavod Osnovna šola Benedikt
Enota VRTEC BENEDIKT
Šolska ulica 8
2234 Benedikt
Pomočnica ravnatelja: Nataša GOLOB
Telefon: 02 729 58 26

vrtec 1                        vrtec 2

14. oktobra 2016 je potekala slovesna otvoritev novega vrtca Benedikt. V programu, ki je potekal v Športni dvorani Benedikt, so nastopali prav vsi otroci vrtca z vzgojiteljicami in šolskim bendom. Glavni voditeljici celotne prireditve sta bili petletni Ema in Zoja, ki obiskujeta vrtec Benedikt. Prireditev je obiskalo okoli 650 obiskovalk in obiskovalcev. Slavnostni govornik na prireditvi je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je posebej nagovoril tako otroke kot njihove starše, vzgojiteljice in vzgojitelje vrtca ter učiteljice in učitelje šole. Predsednik republike je med drugim povedal, da ''bo večina otrok, ki danes prestopajo šolski prag, v življenju opravljalo poklice, ki danes sploh še ne obstajajo, zato jih moramo skupaj pripraviti na spremembe, ki jih čakajo v življenju''. Ob koncu svojega govora je predsednik republike županu Občine Benedikt Milanu Gumzarju poklonil slovensko zastavo, posebno protokolarno darilo predsednika republike ob praznovanju 25. obletnice samostojnosti naše države v znak hvaležnosti, ker "znate med svojimi ljudmi poiskati tisto, kar vam je skupno in razumeti tisto, v čemer ste si različni. Zato so vas tolikokrat izvolili in vam zaupajo."

vrtec 3                        vrtec 4

O vrtcu Benedikt
Izgradnja Vrtca Benedikt je potekala v letih 2013-2016. Gre za 1,8 MIO EUR vredno investicijo, ki predstavlja vrhunec investicijskih vlaganj Občine Benedikt v vzgojno-izobraževalno infrastrukturo. Vrtec ima 8-oddelkov in deluje v sklopu Osnovne šole Benedikt.

Operacijo delno financira Evropska unija in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ter Ministrstvo gospodarski razvoj in tehnologijo. Operacija se izvaja v okviru Operativnega program krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete »Razvoj regij«, prednostne usmeritve »Regionalni razvojni programi«.

pdfSklep o določitvi cen programov predšolske vzgoje v vrtcu Benedikt (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 51/19)
pdfSklep o znižanju plačil staršev in rezervaciji (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 28/17)
IE Znižano plačilo vrtca


Osnovna šola Benedikt
Šolska ulica 2
2234 Benedikt
Ravnatelj: Alojša BRADAČ
Telefon: 02 729 58 20
E-pošta: group2.osmbbe@guest.arnes.si
Spletna stran: Osnovna šola Benedikt

sola                        sola iz zraka

Javni vzgojno-izobraževalni zavod Osnovna šola Benedikt se je ustanovil na podlagi občinskega odloka o ustanovitvi Javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Osnovne šole Benedikt. Benedikt je kraj v osrčju Slovenskih goric, ki leži med magistralno cesto Maribor – Gornja Radgona. Sedež šole je v osrednjem delu industrijsko obrtnega in spalnega naselja občine Benedikt. Učenci šole prihajajo iz zaselkov: Benedikt, Drvanja, Ihova, Ločki Vrh, Negovski Vrh, Obrat, Spodnja Bačkova, Spodnja Ročica, Sveti Trije Kralji, Stara Gora, Štajngrova, Trotkova, Trstenik in Ženjak. Šola se razprostira na prostoru v velikosti 6390 m2. Značilnost naše šole je, da ima zelo lepo urejeno okolje, šolska igrišča in zelenice, ki otrokom omogočajo primerno sprostitev. Za izvajanje obveznega in razširjenega programa vzgojno – izobraževalnega procesa je v novem šolskem poslopju na voljo več učilnic, telovadnico, multimedijsko učilnico, jedilnico, sodobno opremljena šolska kuhinja in prostori za administracijo in vodenje šole.

Svet zavoda Osnovne šole Benedikt_mandat 2016-2020

Barbara BERNJAK
Bojan ŠPILAK
Igor REPIČ

pdfOdlok o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Osnovne šole Benedikt (Uradni list RS, št. 35/08)

logo